goca i herbie

 

Herbstfarbe (Herbie) je trakener, stara 11 godina. S Gordanom je 7 godina. Natječu se u dresuri. Na državnom prvenstvu Hrvatske za malde konje (7 godina) bila je drugoplasirana. Od nedavno, Herbina vlasnica je Liz Eaton, trenerica hrvatske dresurne reprezentacije. Gordana Pavić je veterinar, kiropraktičar za konje, profesionalni jahač i asistent trenera hrvatske dresurne reprezentacije. Gordana i Herbie redovito primaju shiatsu tretmane. Evo što Gordana kaže:


"Vidim da je zahvaljujući shiatsu tretmanima moj konj puno opušteniji, otvoreniji za komunikaciju i stretniji. Shiatsu mi daje balans. Pomaže mi u mnogim situacijama jer mi potvrdi moj vlastiti osjećaj te na taj način olakša donošenje odluka vezanih kako uz treninge tako i uz opći management konja.
Htjela sam na sebi osjetiti što shiatsu radi konjima pa sam se odlućila na shiatsu za sebe. Bila sam jako ugodno iznenađena promjenama. Imam osjećaj da sam malo postala ovisna o shiatsuu! :) "

petra i quino

 

 

 

 

"Vedrana hvala ti što si polaganim i strpljivim pritiscima svojih prstiju, pomogla mom Quinu da od nestrpljivog i nepovjerljivog konja, bolnih i vrlo osjetljivih leđa, ponovo postane opušten i sretan konj bez bolova u leđima!" 

petra kasja

 

"Kasja je mješanka kojoj je prije 7 godina dijagnosticirana spondiloza. Trpila je bolove nakon svake intenzivnije aktivnosti i nakon dužeg ležanja. Prognoze su uključivale drastične mjere poput operacije kralježnice. Pošto su mi invazivne metode uvijek zadnja opcija, dali smo prednost shiatsu terapiji. Kasja danas ima 12 godina, trči i ponaša se kao puno mlađi pas, zahvaljujući redovitim Vedraninim shiatsu tretmanima." 

jele1

 

 

 

"Prvenstveno je nevjerojatan osjećaj nakon dva dana intenzivnog rada i učenja vidjeti kako se nepoznati konj zbog vašeg dodira opušteno ljulja i uživa. Osim same tehnike, nekako mi je najbitniji dio Uvodnog tečaja bilo osvještavanje koliko su nam namjera, fokus, sadašnji trenutak i usklađivanje naše energije s energijom konja neizmjerno bitne u interakciji s konjima, pa i ljudima. Rekla bih da je Uvodni tečaj prvi korak rada na sebi, da bismo kvalitetno mogli raditi s konjima." 

ivana i allegro

 

 

 

 

 

"Shiatsu je za nas bio slučajno otkriće, ali već nakon prvih tretmana vidjeli su se rezultati. Allegro je nakon tretmana svaki put barem 5 godina mlađi, sretan i živahan." 

davorka i ohio1

 

"Ohio je 13 godina star kastrat koji je došao k meni prije 3 mjeseca sa zakočenim i bolnim leđima. Iako je bio voljan surađivati i raditi, bolna leđa su ga u tome ometala. Slobodno vrijeme provodio je u ispustu, ali kao izuzetno miran konj. Već nakon prvog tretmana bila je vidljiva promjena. Prvi puta u 3 mjeseca sam ga vidjela da trči. Ide voljno naprijed, opušten je i sretan konj. Ohio i ja se veselimo našem ponovnom susretu sa Vedranom. Hvala Vedrana!." 

lucija i lindi

"U godinu dana provedenih radeći u sportskoj štali u Belgiji upoznala sam čari različitih terapija za konje od kojih je jedna bila i shiatsu terapija. Potakunta dobivenim iskustvom, odlučila sam se za primjenu istog i za svog konja. Nisam očekivala čuda, međutim prve znakove poboljšanja primjetila sam odmah slijedeći dan nakon prvog tretmana. Moj konj, Lindi, postao je vidljivo opušteniji i sretniji prilikom jahanja što je za mene bilo čisto oduševljenje. Shiatsu i Vedrana nisu pomogli samo Lindiju, već i meni da bolje shvatim i razumijem vlastitog konja te sebe samu kao jahačicu." 

nikolina i kavi

 

 

 

"Zadovoljna sam shiatsu tretmanima jer sam primjetila da Kaviju pomaze, da ga opušta i da uziva u tome..."